Vlaar nog een jaar bij AZ: "Barst van de energie"

12 juni 2020, 11:00

Ron Vlaar (35) heeft zijn contract bij AZ vrijdag met één jaar verlengd. De ervaren centrale verdediger had een aflopend contract, maar liet eerder al doorschemeren nog graag verder te willen als voetballer. Inmiddels is daarover ook een akkoord bereikt met de Alkmaarders, die ook komend seizoen dus over de routinier kunnen beschikken.

Dat laat AZ weten op de clubsite. "Ik ben super blij met deze contractverlenging", aldus Vlaar, die met veel blessures kampte de laatste jaren. "Het is een feit dat het einde van mijn loopbaan steeds dichterbij komt. Wanneer dat is, laat ik bepalen door hoe ik me voel. Met name in 2019 heb ik veel wedstrijden op een hoog niveau gespeeld, dus ik heb de overtuiging dat ik het nog kan."

De laatste jaren kampte Vlaar regelmatig met pijntjes, maar de behandeling van zijn eigen lichaam gaat naar behoren. "Ik train heel hard om fit te blijven en barst van de energie. Al met al was het dus een vrij makkelijke keuze om te verlengen", aldus Vlaar, die opgaat voor zijn achtste seizoen in Alkmaar.

Die acht jaar is overigens wel verspreid over twee periodes: in 2004 brak hij door als centrale verdediger en kwam via periodes bij Feyenoord en Aston Villa in 2015 weer terug bij AZ. In totaal speelde hij 134 duels namens die club, waarin hij zesmaal scoorde en twee assists gaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen