Noorse EL-deelnemer plukt Smits weg bij Almere City

12 juni 2020, 09:55

Almere City FC-doelman Joshua Smits is weggekocht door het Noorse FK Bodø/Glimt. De Europa League-deelnemer heeft het nog één jaar doorlopende contract van de sluitpost afgekocht en hem een vierjarige verbintenis gegeven. "Deze transfer is mooi voor speler en club", aldus technisch manager Teun Jacobs.

Dat maakt Almere City bekend op het clubkanaal. Smits kampte de laatste jaren met veel blessureleed, maar veroverde afgelopen seizoen een basisplaats bij de Eerste Divisie-club. "Ik ben blij dat ik de kans krijg om op het hoogste niveau van Noorwegen en in de voorronde van de Europa League te mogen spelen. Een mooi podium om mijzelf verder te ontwikkelen", aldus Smits. De club laat weten snel een opvolger van Smits te kunnen presenteren. Roy Kortsmit, Timo Plattel en Agil Etemadi zijn de andere keepers bij Almere, waarvan alleen laatstgenoemde een doorlopend contract heeft.

NAC Breda praat met Van Anholt

Verder kwam naar buiten dat NAC Breda de transfervrije Jesper Drost een contractaanbieding heeft gedaan. Volgens BN/De Stem heeft de Heraclied om bedenktijd gevraagd. Ook praat de club weer met Pele van Anholt: trainer Peter Hyballa zou hem graag houden en hoopt dat er een akkoord komt over een tweejarige verbintenis. Technisch manager Tom Van Den Abbeele zou juist meer twijfelen over diens kwaliteiten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen