Transferweekje: Kökcü, Havertz, FC Utrecht en toekomst Dest

Transferweekje: Kökcü, Havertz, FC Utrecht en toekomst Dest

13 juni 2020 – Hoewel de seizoenen hier en daar volop bezig zijn met de hervatting, nadert ook het openen van de transferwindow in reguliere vorm. Contracten lopen af en de transfergeruchten nemen toe, ondanks de financiële onzekerheid. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Barça informeert naar Kökcü
De absolute Europese top heeft Orkun Kökcü in het vizier. Arsenal en Sevilla worden al langere tijd met de Feyenoorder in verband gebracht en zouden ook het meest concreet zijn. Dat ook FC Barcelona aan de pas negentienjarige middenvelder denkt, is van een nog iets andere orde. Volgens RTV Rijnmond hebben de Catalanen geïnformeerd naar Kökcü. Hoe serieus en concreet Barça is, vermeldt de regionale omroep verder niet. Feyenoord wil hem het liefst nog in De Kuip houden en zijn contract verlengen, maar een niet te weigeren bod kan al die plannen in duigen gooien.

Havertz
Kai Havertz is deze zomer een van de meest begeerde spelers. De 21-jarige smaakmaker van Bayer Leverkusen wordt in verband gebracht met de grootste clubs. Toen hij vorige week geblesseerd afhaakte voor de topper tegen Bayern München ging het gerucht dat een aanstaande transfer naar Der Rekordmeister de daadwerkelijke reden zou zijn. Dat was voorbarig, maar al langer is de belangstelling van Bayern voor Havertz bekend. Het zou ook niet voor het eerst zijn dat de aanstaande kampioen van Duitsland de concurrentie leegrooft. Sinds deze week lijkt ook Chelsea zich serieus in de strijd om Havertz te mengen. Volgens het doorgaans betrouwbare Sky Sports willen The Blues hem, naast Timo Werner en Ben Chilwell, naar Stamford Bridge halen als teamgenoot van Hakim Ziyech.

Voorhoede FC Utrecht
Hoe ziet de aanvalslinie van FC Utrecht er naar de zomer uit? Met Kristoffer Peterson en Issah Abass keren er twee huurlingen terug naar hun clubs, terwijl de aflopende verbintenis van Jean-Cristophe Bahebeck nog altijd niet is verlengd. Voor Gyrano Kerk is al langer sluimerende belangstelling, al laten de Domstedelingen hem niet voor een appel en een ei gaan, zo verzekerden ze deze week. Blijven alleen Vaclav Cerny, Adrián Dalmau en Justin Lonwijk over, waarbij laatstgenoemde eigenlijk een middenvelder is. Cyriel Ngonge (Club Brugge) wordt gelinkt als aanvallende versterking, terwijl Bart Ramselaar als valse linksbuiten wordt gezien. Toch kan een versterking voorin zeker geen kwaad. 

Toekomst van Dest
Sergino Dest is een graag geziene gast in deze rubriek en ook deze week ging de back weer over de tong in Amsterdam. Voetbal International meldde dat de rechtsachter een nieuw contract kan tekenen, maar daar voorlopig nog niet voor open staat. Toch weet El Mundo Deportivo dat de interesse in Dest wat minder concreet is dan werd geschetst. Alleen Bayern München, en dus ook niet PSG, is volgens het Spaanse medium écht concreet geïnteresseerd en dat Hansi Flick recentelijk vroeg om nieuwe backs is dan ook niet vreemd. Als Der Rekordmeister niets wordt, misschien toch nog eens praten over een nieuw contract?

Mattheij naar Bulgarije?
Jurgen Mattheij heeft afscheid genomen van zijn ploeggenoten van Sparta. Hij staat voor een vertrek naar het Bulgaarse CSKA Sofia, althans dat meldt het Algemeen Dagblad. Mattheij speelde acht jaar bij Excelsior en droeg vervolgens het tenue van Sparta, dat zijn contract graag wilde verlengen. Zelf opteerde hij echter voor een buitenlandse transfer en die zou hij nu te pakken hebben. Maar volgens Mattheij is er van een done deal op dit moment geen spraken. "Ik was ook verbaasd toen ik het las. Er is wel contact geweest, maar niet meer dan dat", zegt de Spartaan tegen RTV Rijnmond. "Natuurlijk speelt het financiële plaatje een rol bij mijn keuze, maar het moet sportief ook wel leuk zijn."

gerelateerd