Fortuna ook akkoord met spelers, staf en directie over loonoffer

12 juni 2020, 09:26

Fortuna Sittard heeft als volgende Eredivisie-club een akkoord bereikt met de spelersgroep, technische staf en directie over het inleveren van salaris. Op basis van het advies van werkgeversorganisatie FBO, spelersvakbonden VVCS en ProProf en de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) is een akkoord gesloten en deze geldt zolang er zonder publiek gespeeld moet worden.

Dat heeft Fortuna Sittard laten weten op de clubsite. "We worden allemaal hard geraakt door de coronacrisis en dit heeft ook gevolgen voor Fortuna Sittard. We zijn momenteel als club druk bezig met de schade te beperken", aldus algemeen directeur Ivo Pfennings. "Deze situatie vraagt om een inspanning van iedereen in onze organisatie. Ik ben dan ook blij dat we hier unaniem uit zijn gekomen."

Fortuna Sittard is een van de laatste clubs die naar buiten komt met het loonoffer, dat nodig is vanwege de coronacrisis. De meeste clubs presenteerden al snel na het globale akkoord een overeenkomst met de spelersgroep, maar in de laatste dagen kwamen daar Willem II, AZ en nu dus ook Fortuna Sittard nog bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen