De Boer kijkt uit naar herstart MLS in 'WK-format'

12 juni 2020, 09:00

Frank de Boer is blij dat ook de MLS weer van start gaat. Hoewel dat in eerste instantie wel in een bijzondere toernooivorm is, kijkt de oefenmeester van Atlanta United vooral uit naar het 'MLS Welcome Back Toernament'. "We gaan nu een toernooi spelen volgens hetzelfde WK-format als toen. Met 26 clubteams in plaats van 24 landenteams."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Voor ploegen die de finale halen, kan het toernooi wel een maand duren. "Dit is een veilig alternatief, dus ja, ik ben er blij mee, zie de uitdaging wel", aldus De Boer, die samen met de andere coaches wel inspraak had in de opzet van het toernooi. "We hebben geëist dat er vier of vijf dagen rust tussen wedstrijden is. Want dit experiment moet niet tot een blessurepandemie leiden."

De punten tellen bovendien deels mee voor de reguliere competitie, die daarna weer wordt hervat. Vermoedelijk vanaf half augustus. De Boer ziet het toernooi in elk geval als een interessant experiment. "Je komt door het toernooiformat sowieso in een bubbel met je selectie, terwijl we net al de bubbel van een wekenlange quarantaine hebben gehad door het coronavirus. Dat maakt het ook tot een mentale test voor de spelers. Daar ben ik wel benieuwd naar."

Lees ook: Stam en De Boer ontmoeten elkaar op Disney Resort

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen