De Ligt: "Je vraagt je af of Ronaldo echt 35 jaar oud is"

12 juni 2020, 07:57

Matthijs de Ligt (20) heeft het goed naar zijn zin bij Juventus. De verdediger begint vandaag (vrijdag) weer met voetballen na de coronastop en voelt vertrouwen van coach Maurizio Sarri. Ook in de periode dat hij op de bank terechtgekomen was. "De trainer zei toen: blijf rustig, we hebben je later in het seizoen nog nodig."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Vorig seizoen met Ajax was geweldig, maar dit is iets anders", aldus de immer realistische De Ligt. "Hier spelen Chiellini en Bonucci, die al jarenlang alles hebben gewonnen met deze club. Het was niet zo dat ik zo maar even een basisplek zou veroveren. Ik moest vooral leren van die gasten. Ik heb ook op de bank gezeten in een periode dat ik last had van mijn schouder en mijn lies en niet alles kon geven."

De centrale verdediger probeert zich vooral verder te ontwikkelen in Turijn en let daarbij ook op Cristiano Ronaldo. "Ik probeer beter te worden door naar hem te kijken, zelfs tijdens het trainen geeft hij alles. Je vraagt je af of hij echt 35 jaar oud is", zei De Ligt, die vindt dat zijn rol vorig jaar bij Ajax nog weleens werd geromantiseerd. "Frenkie de Jong, Daley Blind en ik verzorgden de opbouw van Ajax. Maar ik deed dan wel het minste, ik was er toch vooral voor de balans. En dat doe ik nu ook hier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen