Twente: voor voorbereiding nieuwe trainer, Booy bedankte voor td

11 juni 2020, 21:50

FC Twente hoopt voor de start van de voorbereiding een nieuwe trainer te hebben. In juli werkt de club toe naar het nieuwe seizoen van de Eredivisie. Recent deden de Tukkers Alexander Zorniger een aanbieding, maar de Duitser haakte af na uitspraken van Jan Streuer (foto).

De kersvers technisch directeur van Twente stelde dat hij liever een Nederlandse trainer voor de groep wilde. Voor Zorniger was dat aanleiding om af te zien van een dienstverband in de Grolsch Veste en dus moet Steuer op zoek naar een nieuwe kandidaat. "We willen voor het begin van de voorbereiding een nieuwe trainer hebben, dat is het streven", laat hij weten aan de Tubantia. "Of het ook lukt weet ik niet, dat weet je in het voetbal nooit. Het kan ook nog eerder zijn."

Lees ook: Zorniger zegt FC Twente af na uitspraken van 'td' Streuer

Foeke Booy

Streuer zelf was geen topkandidaat voor zijn functie bij Twente. Voordat de Enschedeërs bij hem uitkwamen, werd onder andere Foeke Booy van SC Cambuur gepolst. Volgens Omrop Fryslân legde Booy een aanbieding van Twente naast zich neer. Hij heeft in Leeuwarden een doorlopend contract en is vastberaden om komend seizoen alsnog met Cambuur te promoveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen