Fraser had corona: "Zwaarste dat ik ooit heb meegemaakt"

Fraser had corona: "Zwaarste dat ik ooit heb meegemaakt"

11 juni 2020 – Henk Fraser is in maart besmet geweest met het coronavirus. Wekenlang ging de trainer van Sparta Rotterdam gebukt onder de gevolgen van de ziekte. Fraser viel zo'n acht kilo af, maar een ziekenhuisopname bleek uiteindelijk niet nodig. "Het is het zwaarste dat ik ooit heb meegemaakt. Ik heb twee dagen behoorlijke angst gehad", vertelt de oefenmeester.

"Ik las dat het bij Jari Litmanen vier weken duurde. Bij mij was het een goede drie weken. In eerste instantie was het gewoon koorts. Ik had zelfs nog een meeting bij Sparta. Toen heb ik Henk van Stee gebeld en gelukkig achteraf ben ik niet gegaan", blikt Fraser terug met RTV Rijnmond. "Bij koorts denk je nog: het kan een griepje zijn. Later komen er al die andere zaken bij. Zoals hoofdpijn. Ik heb nog nooit zo'n hoofdpijn meegemaakt. Ik las eerder al dat het voelde alsof je een knietje in je rug krijgt. Dat was zo bizar, die druk op je rug en de druk op je borst."

Fraser verloor in die periode ongeveer acht kilo, vertelt hij. "Je weet niet wat je overkomt. Ik denk dat ik het ook wel onderschat hebt. Je bent er niet echt bewust mee bezig", aldus de trainer, die nu wel beter weet. "Ondanks dat het aan de betere hand lijkt te zijn, kan ik alleen maar zeggen: ga er niet te nonchalant mee om. Je moet het niet onderschatten. Ik hoop dat ik, en al is het één procent, kan beïnvloeden. Het was absoluut geen pretje."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021