Hoogstens een paar honderd fans welkom bij Duitse bekerfinale

11 juni 2020, 17:29

Hoogstens een paar honderd fans kunnen naar de Duitse bekerfinale tussen Bayer Leverkusen en Bayern München. De stad Berlijn, traditioneel het decor van de eindstrijd om de DFB Pokal, moet zich houden aan het geldende coronaprotocol.

Leverkusens technisch directeur Rudi Völler hoopte dat het Olympiastadion, met een capaciteit van 74.000 toeschouwers, deels gevuld zou kunnen worden. Echter kan op 4 juli maar een zeer beperkt aantal fans afreizen naar de Duitse hoofdstad. Vanaf 30 juni geldt in Duitsland de regel dat er bij evenementen maximaal duizend mensen welkom zijn. Tot die categorie behoren ook voetbalwedstrijden.

In de praktijk komt het erop neer dat er slechts een paar honderd supporters in het stadion mogen plaatsnemen. Tot het maximum van duizend behoren ook de spelers, stafleden en iedereen die een functie bekleedt rondom een voetbalwedstrijd.

Deze week bereikten Leverkusen en Bayern de finale van de beker. Het elftal van Peter Bosz rekende af met vierdeklasser FC Saarbrücken (0-3) en Bayern klopte in eigen huis Eintracht Frankfurt met 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen