Alli mist PL-herstart, 'Black Lives Matter' mogelijk op shirt

11 juni 2020, 14:30

Dele Alli moet de herstart van de Premier League komende week missen met Tottenham Hotspur. De middenvelder is voor één duel geschorst voor het plaatsen van een omstreden video die hij over het coronavirus naar buiten bracht. Ook krijgt hij een boete van ruim vijftigduizend euro en moet hij een educatiecursus volgen.

Dat heeft de FA besloten. Via Snapchat slingerde Alli in februari een filmpje de wereld in, waarin hij een misplaatste grap maakte over het coronavirus en Aziaten. Het filmpje leidde tot ophef, waarna de FA een onderzoek heeft ingesteld. Inmiddels is er uitspraak gedaan en zal hij het treffen met Manchester United moeten missen. Dat Alli al snel na zijn daad zijn excuses aanbood, kon dat niet voorkomen. 

'Black Lives Matter'

Verder hebben de spelers bij de FA het verzoek ingediend om het eerste speelweekend na de coronastop niet met hun naam, maar met de tekst 'Black Lives Matter' achterop te spelen. Volgens ESPN hebben de twintig clubs en aanvoerders dat plan aangedragen bij de Engelse voetbalbond en donderdag (vandaag) wordt het plan verder besproken. De kans is groot dat het plan erdoor komt. Het is een eerbetoon aan de Amerikaan George Floyd en een statement tegen racisme. 

Lees ook: Van Aanholt gaat knielen bij hervatting van de Premier League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen