Malacia over Advocaat: "Heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven"

11 juni 2020, 13:49

Tyrell Malacia is blij dat Dick Advocaat nog een jaar trainer blijft van Feyenoord. De linksback had een moeilijke periode in Rotterdam-Zuid, maar leefde na de komst van De Kleine Generaal helemaal op. "Ik ben zeker blij dat hij nog een jaar de trainer van Feyenoord is."

Dat vertelt Malacia tegenover RTV Rijnmond. Ook nadat concurrent Ridgeciano Haps weer fit raakte, bleef Malacia staan in het elftal en werd Haps voorin gebruikt. Advocaat sprak dus in woord en daad vertrouwen uit in het talent. "Hij heeft veel met mij gesproken en hij heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven. Die boost had ik zeker nodig en dat heeft me goed gedaan."

Verder werd de back gevraagd naar de huidige situatie in de Nederlandse voetbalwereld. Voetballen zonder publiek is het vooruitzicht, weet Malacia. "Het is zeker raar voor ons. Je speelt natuurlijk voor jezelf, maar je speelt ook voor het publiek. Het is heel raar om dan ineens in een leeg stadion te spelen, maar dat zijn nou eenmaal de maatregelen die genomen zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen