Willem II akkoord met spelers over inleveren van salaris

10 juni 2020, 14:14

Willem II heeft als een van de laatste clubs in de Eredivisie een overeenkomst bereikt met de spelersgroep over het inleveren van salaris. De Tilburgers lieten woensdag echter ook weten met alle werknemers (spelers, stafleden, directie en medewerkers) een akkoord te hebben bereikt over de tijdelijke salarisverlaging. Dat is gegaan op basis van het eerder gesloten akkoord tussen de vakbonden. 

Dat schrijft Willem II op de clubsite. "Als gevolg van de noodzakelijke beëindiging van de competitie, is de club ook financieel getroffen", aldus algemeen directeur Martin van Geel. "Afgelopen seizoen heeft Willem II mede door de onvoorwaardelijke steun van supporters en sponsoren een geweldig seizoen gedraaid. Dan is het niet meer dan normaal dat we ook samen door deze moeilijke periode gaan. Daarom brengen gedurende de tijd waarin we zonder publiek spelen, alle medewerkers een loonoffer. De gesprekken die Joris (Mathijsen, red.) en ik daarover met de hardwerkende mensen binnen de organisatie voerden, heb je liever niet. Maar het begrip overheerst en dat typeert de eensgezindheid binnen de club."

Lees ookAkkoord vakbonden spelers en clubs: solidair inleveren

Willem II is zeker niet de eerste club die het nieuws via de officiële kanalen naar buiten brengt. De meeste clubs hebben in een communiqué laten weten dat de spelers een deel inleveren. Volgens Jordens Peters was er weinig twijfel over, bij de spelers. "Iedereen binnen het team heeft er begrip voor dat ook spelers water bij de wijn moeten doen. Dat we het daar met zijn allen snel over eens waren, dat tekent de spelersgroep en het sterke collectief dat we samen vormen. Dat toonden we afgelopen seizoen al op het veld en het is noodzakelijk en goed dat we dat in deze situatie ook buiten de lijnen doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen