De Jong: "Als we boven Atletico eindigen, zou dat heel mooi zijn"

10 juni 2020, 13:20

Luuk de Jong hervat donderdag de Primera Division met Sevilla als nummer drie van La Liga. De ploeg staat boven onder andere naaste belagers Atlético Madrid, Real Sociedad en Getafe. De Nederlander hoopt de plek die rechtgeeft op de Champions League beet te houden. "Als we boven een ploeg als Atletico Madrid kunnen eindigen, zou dat heel mooi zijn."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Sevilla is met de huidige derde plaats content, zeker in de wetenschap dat er afgelopen zomer een vrijwel compleet nieuwe ploeg werd gebouwd. "Er waren een stuk of vijftien nieuwe spelers gehaald. Dat heeft tijd nodig, ook voor mijn medespelers om aan een spits als ik te wennen. Ik ben een speler die belangrijk kan zijn voor het elftal, ook als ik niet scoor. Ik ben inmiddels wel zo ervaren dat ik weet wat ik moet doen als ik het veld opstap. En die goals komen vanzelf wel weer."

De spits - die in de vorige derby met Real Betis nog matchwinner werd - trapt donderdagavond pas om 22.00 uur af en dat er zo laat wordt gevoetbald, heeft mede te maken met de hitte in Spanje. "Stel dat het hier veertig graden wordt, dan vergt dat ook veel van je lichaam en het vereist een andere manier van voetballen. Na een energie-uitbarsting heb je dan echt wel een paar minuten nodig om weer op adem te komen. Gelukkig mogen we vijf keer wisselen en hebben we een redelijk grote selectie. Maar elf wedstrijden in vijf weken tijd, dat wordt wel even pittig", verwacht De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen