Officieel: trainer Streppel tekent voor twee seizoenen bij Roda JC

Officieel: trainer Streppel tekent voor twee seizoenen bij Roda JC

10 juni 2020 – Het hing al lang in de lucht, maar Jurgen Streppel (50) is definitief de nieuwe trainer van Roda JC. De coach is de opvolger van interim-trainer René Trost, die de ploeg onder zijn hoede nam tijdens de coronacrisis. Voor Streppel is het zijn eerste club sinds oktober, toen hij werd ontslagen bij Al Jazira. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. 

"Ik ben blij om bij Roda JC Kerkrade aan de slag te kunnen. Deze club heeft een grote historie, een geweldig stadion en een mooie en fanatieke aanhang", aldus de nieuwe trainer. "Roda heeft enkele turbulente jaren gehad, maar ik ben er in de afgelopen periode van overtuigd geraakt dat de club dat achter zich heeft gelaten. Samen met de nieuwe regionale ondernemers, met Jeffrey van As en de nog aan te stellen algemeen directeur wil ik graag mijn bijdrage leveren om Roda weer daar te brengen waar de club thuishoort. Onze eerste ambitie is om terug te keren naar de subtop van de Eerste Divisie en daarna zien we verder."

Daarmee hebben de Limburgers een vaste opvolger voor Jean-Paul de Jong, die in februari moest vertrekken na een reeks slechte resultaten. Maurice Verberne nam de boel tijdelijk over, maar omdat hij niet de juiste papieren had, moest René Trost daarna worden aangesteld als interim-trainer. Hij stond uiteindelijk één officieel duel aan het roer, omdat de coronacrisis uitbrak. 

Streppel was eerder eindverantwoordelijke bij Helmond Sport, Willem II (met wie hij naar de Eredivisie promoveerde), SC Heerenveen en Anorthosis Famagusta. Bij de nummer zeventien van de Eerste Divisie hoopt hij na de zomer bovenin mee te draaien. Technisch directeur Jeffrey van As wil met de nieuwe investeerders de weg omhoog vinden. Het aanstellen van Streppel is daarin de eerste stap. 

"Hij is een ervaren trainer en heeft mooie resultaten geboekt in zijn trainersloopbaan, met onder andere een promotie bij Willem ll", aldus Van As. "Wij zochten een ambitieuze trainer met ervaring, maar ook een trainer die bereid is mee te bouwen aan deze club. Jurgen is voor ons daarin de perfecte match."

gerelateerd