Grote financiële strop in Engeland: "Coronacrisis niet de oorzaak"

10 juni 2020, 10:54

Er wordt misschien wel het beste voetbal gespeeld, maar financieel is het allemaal niet best in de Premier League. Dat blijkt uit een grote studie. De clubs in de competitie hadden vorig jaar een gezamenlijk tekort van liefst 675 miljoen euro. En daar komt dit jaar de coronacrisis nog overheen.

Analisten berekenden het tekort van de twintig Britse clubs. Liverpool, de koploper van de competitie, liet vorig jaar een verlies van maar liefst 125 miljoen euro noteren. Ook Chelsea (108) en Tottenham Hotspur (77) komen miljoenen euro's te kort.

De uitleg van de experts is verrassend. "De coronacrisis is niet de oorzaak van de financiële problemen in de Premier League. Het heeft de problemen enkel versneld. De tendens op langere termijn was al langer negatief. Het economische model van het Engels voetbal deugt niet."

De financiële problemen worden dus groter en groter. Vanwege het verlies van de ticketverkoop en het terugbetalen aan rechtenhouders stijgt het bedrag bij de clubs gezamenlijk nog honderden miljoenen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen