Southgate looft spelers die opstaan tegen racisme

10 juni 2020, 11:48

Het feit dat veel spelers zich uitspreken tegen racisme, doet Gareth Southgate deugd. De bondscoach van Engeland wil dat er meer wordt gedaan om racisme uit te bannen. Ook in het voetbal. "Er zijn daarin al stappen gezet, maar er is nog veel werk aan de winkel."

Tyrone Mings en Raheem Sterling lieten deze week hun stem horen in de strijd van racisme, die weer zichtbaar is opgelaaid naar de dood van George Floyd. Southgate spreekt bij de BBC zijn bewondering uit voor spelers die opstaan en zich uitspreken. "We hebben jongens in de groep die begrijpen dat ze met hun stem een verschil kunnen maken. Als je ergens in gelooft en je hebt de kans om het verschil te maken, dan moet je die kans grijpen. Ik ben heel erg trots op hen."

Volgens Sterling zijn er te weinig zwarte trainers in de Premier League, terwijl donkere voetballers juist wel genoeg vertegenwoordigd zijn. Southgate erkent het probleem. "We moeten in het voetbal gaan praten over de kansen van zwarte coaches en managers, maar het gaat niet alleen om die functies. Er moet ook meer naar diversiteit in bijvoorbeeld de medische staf en het analyseteam gekeken worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen