Breuk Schreuder zorgt voor verbazing: "Vreemd, heel vreemd"

10 juni 2020, 09:44

Het vertrek van Alfred Schreuder bij Hoffenheim heeft voor verbazing gezorgd. Ook Erik Meijer en Arnold Brugging zagen de breuk niet aankomen. "Ik vind het vreemd, heel vreemd. Raar ook dat het nu gebeurt", aldus Meijer, die in zijn profcarrière 174 wedstrijden in de Bundesliga speelde.

Een meningsverschil over de toekomstvisie leidde het plotselinge vertrek van Schreuder in. "Heel gek, want ik heb de club nooit negatief over Schreuder horen praten", zegt Meijer tegen Langs de Lijn En Omstreken. "Ze wisten ook precies wie ze in huis haalden, want hij is daar al een periode assistent-trainer geweest."

Over de toekomst van Schreuder zit Meijer niet in. Volgens de oud-speler van onder meer Bayer Leverkusen, Alemannia Aachen en Hamburger SV staat de trainer er goed op in Duitsland. "Hij staat bekend als een vakman die rustig, beschaafd en duidelijk over voetbal praat. Voor mij was Hoffenheim de club die Europees voetbal zou halen."

Bruggink

Ook voor Bruggink kwam het bericht gisteren (dinsdag) als een grote verrassing. "Er moet echt iets aan de hand zijn, dat is wel duidelijk", zegt de voormalig speler van Hannover 96 tegen FOX Sports, waarvoor hij analist is. "Als je kijkt naar de selectie van Hoffenheim, dan haal je er al veel uit. Waar ze met dit spelersmateriaal nu staan, is gewoon prima, heel veel meer kun je niet verwachten. En het is juist een club waar het normaal altijd rustig is, bij Hoffenheim werken ze in de relatieve luwte. Ze maken over het algemeen goed beleid en weloverwogen keuzes qua trainers, dus ik vind het wel opmerkelijk."

Bruggink heeft ook een idee waar het verschil van inzicht over zou kunnen gaan. "Het komt voor dat een trainer graag wil investeren in een betere selectie en de club verder wil met jonge gasten die ze kunnen ontwikkelen en waarmee ze geld kunnen verdienen. Daar zou een verschil van inzicht kunnen zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen