Schreuder: "Het liefste ga ik elders door als hoofdtrainer"

10 juni 2020, 07:50   Bijgewerkt: 10 juni 2020, 08:13

Alfred Schreuder hoopt in de toekomst werkzaam te blijven als hoofdtrainer. De oefenmeester brak gisteren (dinsdag) met 1899 Hoffenheim vanwege een verschil in toekomstvisie. Daarmee gaat de deur naar een snelle terugkeer naar Ajax, waar hij tot afgelopen zomer als assistent-trainer van Erik ten Hag een uitstekende indruk maakte, voorlopig dicht.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Het liefste ga ik in de toekomst elders door als hoofdtrainer", bevestigt Schreuder, die niet te veel kwijt wil over de exacte reden van zijn vertrek bij de Duitse subtopper, waar hij ondanks wat strubbelingen uiteindelijk bezig was aan een uitstekend seizoen. "We hebben een verschil van inzicht over het te voeren beleid."

Datzelfde stond te lezen in het persbericht van zijn vertrek, vier duels voor het einde van de Bundesliga. Veel dieper gaat de coach er ook niet op in. "Ik heb een ander idee over de manier waarop we de club nog professioneler kunnen maken. Ik moet wel geloofwaardig blijven", aldus Schreuder. "Het is heel jammer dat het nu zo loopt."

Zijn ambities om ergens aan het werk te gaan als hoofdcoach, blijven wel overeind staan. Eerder stond hij bij FC Twente ook op eigen benen en werkte hij bij Hoffenheim, Ajax, Vitesse en ook eerst in Enschede als assistent-trainer. De coach was bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach bij 1899 Hoffenheim.

Lees ookSchreuder en Hoffenheim per direct uit elkaar na verschil in visie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen