'Diemers wil alleen nog maar transfer naar Feyenoord'

9 juni 2020, 21:22   Bijgewerkt: 9 juni 2020, 22:48

FC Groningen lijkt naast Mark Diemers te grijpen. De middenvelder van Fortuna Sittard heeft zijn zinnen daadwerkelijk gezet op een transfer naar Feyenoord. De Rotterdammers willen de overgang ook zo snel mogelijk afronden. Zij hebben voor volgend seizoen een belangrijke rol voor Diemers in gedachten.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Recente uitspraken van Groningen en Fortuna maken geen verschil. Beide clubs rekenden er nog op dat Diemers naar het hoge noorden zou verkassen. De last minute tussenkomst van Feyenoord heeft de 26-jarige speler uit Leeuwarden op andere gedachten gebracht. 'Diemers heeft al aangegeven alleen nog naar Feyenoord te willen', schrijft het AD. 'Dat lijkt, ondanks het tegenstribbelen van FC Groningen en de woorden van Fortuna Sittard dat er al een akkoord lag met de club uit de Euroborg, ook te gaan gebeuren.'

Lees terug: Groningen en Fortuna rekenen op transfer Diemers

Voor Feyenoord is de naderende komst van Diemers een opvallende keuze. De club was in het verleden al weinig succesvol met spelers van het kaliber Diemers. Mannen als Adil Auassar, Marko Vejinovic, John Goossens en Yassin Ayoub konden het niet waarmaken in De Kuip. Onder technisch directeur Frank Arnesen zou Feyenoord bovendien een andere koers varen. Dankzij de coronacrisis moet de club wel terugvallen op types als Diemers, waarvan Dick Advocaat denkt dat hij wel kan slagen. 

'Feyenoord heeft nauwelijks nog iets te besteden en de clubs staan niet in de rij om spelers voor veel geld weg te halen uit de Kuip zodat de club zelf weer de markt op kan', duidt de hiervoor genoemde ochtendkrant. 'De transfersom van de middenvelder ligt heel ver onder het miljoen en ook salaristechnisch is hij prima binnen te hengelen. Ook in coronacrisis zien ze de al best ervaren Leeuwarder als een koopje.'

Tegenover RTV Noord laat Diemers het volgende weten: "Op dit moment loopt iedereen elkaar maar na te lullen. Daardoor wordt het echt een soap, en dat is vervelend. Natuurlijk ben ik gecharmeerd van de interesse van Feyenoord. Dat begrijpen de mensen bij Groningen denk ik ook wel. Dat wil absoluut niet zeggen dat ik morgen bij Feyenoord teken, maar het is wel mijn goed recht om in gesprek te gaan en dingen aan te horen. Ook in mijn geval. De situatie vind ik op dit moment niet prettig. Het is echt een rollercoaster, maar ik wil wel benadrukken dat ik hier twee jaar keihard voor heb gewerkt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen