Problemen voor Ligue 1: rechter blokkeert degradatie

9 juni 2020, 17:06   Bijgewerkt: 9 juni 2020, 21:43

Een groot probleem voor de Ligue 1: de rechter heeft de degradatie van Amiens en Toulouse geblokkeerd. Competitieorganisator LFP moet een nieuwe besluit nemen over promotie/degradatie. Een (tijdelijke) uitbreiding naar 22 clubs ligt daarmee voor de hand. Daarnaast had de rechter slecht nieuws voor Olympique Lyon. 

Net als in Nederland werd in Frankrijk de stekker uit het seizoen getrokken. Wel met het verschil dat de huidige stand als eindstand gold. Dat betekende dat de landstitel naar Paris Saint-Germain ging, Lorient en RC Lens promoveerden, en Toulouse en Amiens degradeerden. Toulouse, dat stijf onderaan stond, en Amiens besloten naar de rechter te stappen. De twee clubs kregen ook gelijk bij het hooggerechtshof. Volgens het oordeel was het besluit juridisch niet in orde en moet de LFP terug naar de tekentafel. De kans is reëel dat de Ligue 1 volgend seizoen uit 22 in plaats van 20 clubs gaat bestaan.

Olympique Lyon

De rechter gaf Olympique Lyon niet gelijk. Lyon wilde dat het seizoen alsnog afgemaakt zou worden, maar vond geen gehoor bij de rechter. Met de zevende plaats op de ranglijst grijpt Lyon via de competitie naast Europees voetbal. De werkgever van Memphis Depay, en ook de LFP, kunnen nog in beroep tegen de uitspraken van de rechter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen