Sterling doet oproep: "Geef zwarte coaches de juiste kans"

9 juni 2020, 19:05

Raheem Sterling pleit voor meer kansen voor donkere trainers en bestuurders. "Er zijn zo'n vijfhonderd spelers in de Premier League en een derde van hen is zwart en we hebben hogerop geen vertegenwoordiging", stelt de aanvaller van Manchester City.

"Het protest is een goed startpunt om je stem te laten horen. Maar alleen protesteren zal  niet voor veranderingen zorgen", zegt Sterling tegen de BBC over antiracsime-betogingen verspreid over de hele wereld. "Het gaat erom hoe we verder gaan. We hebben veel gepraat, het nu tijd om er naar te handelen."

Onder andere binnen het Engelse voetbal, vindt Sterling. Hij schetst de situatie aan de hand van oud-spelers Frank Lampard, Steven Gerrard, Soll Campbell en Ashley Cole. Lampard heeft als manager Chelsea onder zijn hoede, terwijl Gerrard de scepter zwaait bij Rangers. Campbell is tot nu werkzaam geweest in de lagere divisies van Engeland en Cole vervult een trainersfunctie binnen de jeugdopleiding van Chelsea.

Sterling: "Allemaal hebben ze hun trainerspapieren voor het hoogste niveau en de twee die niet de kans hebben gekregen, zijn de twee zwarte oud-spelers", stelt Sterling vast. "Geef zwarte coaches de juiste kans, net als anderen in hun vakgebied. Ik heb het gevoel dat het hier aan ontbreekt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen