Pieters blij met Premier League-hervatting: "Kan niet wachten"

9 juni 2020, 15:12

Burnley-back Erik Pieters kijkt enorm uit naar de hervatting van de Premier League. Ondanks alle strenge maatregelen rondom de herstart en het feit dat Burnley werd geraakt door het coronavirus heeft de verdediger veel zin in het avontuur. "We worden nu twee keer per week getest. Inderdaad, met zo'n lang wattenstaafje diep in je neus. Niet echt fijn. Maar daardoor train ik wel met een gerust hart."

Dat vertelt hij tegenover RTL Nieuws. "We worden extreem goed in de gaten gehouden. Op de club lopen mensen van de Premier League rond die alles controleren. Of we afstand houden, de hygiëneregels worden nageleefd, noem maar op. Het wordt heel serieus genomen", aldus Pieters, die zich tijdens de lockdown zelf fit hield.

Daarna mocht er in groepsverband getraind worden en de laatste stap was trainen met contact. "Weer voetballen, in plaats van alleen maar rennen. Dat is toch waarom we van het spelletje houden", aldus Pieters, die de Bundesliga heeft gekeken om een verwachting te maken. "Het ziet er gek uit en het klinkt ook vreemd. Je hoort bijvoorbeeld duidelijk de trainer praten. Maar ik denk dat je er zo aan gewend bent. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Wat extra prettig is voor Burnley, is dat het op de veilige tiende plaats staat in de Premier League. Pieters kijkt vooral naar het linkerrijtje. "Naar de plaatsen voor Europees voetbal. Die ambitie moet je hebben. Bovendien weet nog niemand wat er met Manchester City gaat gebeuren. Dat kan een extra Europese plek opleveren." Burnley komt op 22 juni tegen datzelfde Manchester City voor het eerst in actie na de coronastop. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen