Sneijder gaat in biografie 'faliekant' mislukte EK verklaren

9 juni 2020, 14:09

Wesley Sneijder gaat in zijn biografie onthullen waarom het zo faliekant misging met het Nederlands elftal tijdens het EK 2012. Oranje werd na het zo succesvolle WK al in de poulefase uitgeschakeld in Oekraïne en Polen en zal voor het eerst de interne problemen van de selectie blootgeven.

Dat vertelt hij tegenover Radio Veronica. "Mensen weten niet waarom het in 2012 zo faliekant misging na een fantastisch toernooi in 2010", aldus de vandaag 36 jaar geworden Sneijder. "Ik ga in het boek wel vertellen wat de problemen waren. De interne problemen binnen de selectie, die ga ik wel benoemen. Ik doe alles met respect, eerlijk en open. Ik ga geen mensen kapotmaken."

Begin juli wordt de biografie verwacht van de oud-voetballer. "Het boek is klaar. Het is nog een beetje finetunen", aldus Sneijder, die zonder de coronacrisis zijn afscheidswedstrijd had gespeeld. "Dat was volgende week geweest, maar dat is met een jaar uitgesteld. Die wordt in 2021 op mijn verjaardag gespeeld." Verder laat de recordinternational weten dat het trainerschap 'begint te kriebelen'. "Maar ik zal dan eerst wat moeten meelopen ergens."  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen