FC Utrecht verkoopt talent Van Sas aan Manchester City

9 juni 2020, 11:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht-talent Mikki van Sas (16) stapt over naar Manchester City. De Domstedelingen hebben met de Engelse grootmacht een akkoord bereikt over de transfer van de keeper, die in de belangstelling stond van diverse topclubs. De Engelsen toonden zich uiteindelijk het meest effectief en halen hem binnen. 

"We zwaaien Mikki met gemengde gevoelens uit. Aan de ene kant betreuren we het dat in de persoon van Mikki een onwijs getalenteerde doelman onze academie verlaat", aldus technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Aan de andere kant gaf Mikki aan dat hij zelf dolgraag deze stap wilde maken en zien we zijn transfer naar Manchester City ook als een compliment richting onze jeugdopleiding. Deze overgang is een bevestiging van het verhoogde niveau van de academie. We hebben met Manchester City overeenstemming bereikt over de transfervoorwaarden en daarmee zijn alle partijen tevreden. We wensen Mikki alle succes in Engeland."

Naar verluidt hadden ook Ajax, Barcelona en Manchester United interesse in de doelverdediger, die een vierjarige verbintenis ondertekent in Engeland. Zijn eerste jaar betreft echter een scholarschip. Van Sas is al jarenlang de vaste eerste keeper in de vertegenwoordigende elftallen van Oranje in zijn leeftijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen