'Ajax voerde gesprekken met spelers met een vertrekwens'

9 juni 2020, 12:26

Ajax heeft gesprekken gevoerd met Andre Onana, Nicolás Tagliafico en Sergiño Dest en mogelijk nog meer spelers die willen vertrekken in de komende zomer. De Amsterdammers verlengden vorige zomer na het succes in de Champions League de contracten van diverse sterkhouders met de belofte dat ze deze zomer mogen vertrekken. Dat is echter nog geen gelopen koers. 

Dat schrijft Voetbal International. Om ontevreden gezichten te voorkomen, heeft Ajax gesprekken gevoerd met alle spelers die hun vertrekwens hebben geuit en met wie vóór de corona-uitbraak bepaalde afspraken zijn gemaakt. 'Helder is ook dat de verschillende standpunten in de komende maanden tot een spanningsveld tussen sommige spelers en de club zullen leiden. De clubleiding zal in eventuele transferonderhandelingen namelijk niet ver onder de waarde van de voetballers voor de coronacrisis gaan zitten', schrijft het weekblad.

Dest verlengde zijn contract in september nog, maar kan momenteel opnieuw bijtekenen in Amsterdam. De rechtsachter staat momenteel niet open voor de gesprekken en hoopt juist op een buitenlands avontuur. Ajax wil voor hem echter minimaal 25 miljoen euro vangen. Onder andere Bayern München, FC Barcelona en Paris Saint-Germain werden gelinkt aan de verdediger. 

Vertrek Van de Beek

Voor Donny van de Beek ligt de situatie anders dan bij bovengenoemde spelers. De middenvelder had zijn vertrek namelijk al helemaal uitonderhandeld: voor vijftig miljoen euro mag hij vertrekken. Manchester United heeft de interesse bij Ajax wel kenbaar gemaakt, maar bracht officieel nog geen bod uit bij de Amsterdammers en zou bovendien vooralsnog tot slechts veertig miljoen willen gaan. Ajax zit door de gesloten deal met Real Madrid in een sterke onderhandelingspositie. Werder Bremens Davy Klaassen (27) wordt gezien als 'interessante optie' om hem eventueel op te volgen.

Lees ook'Real-deal voor Van de Beek momenteel niet aan de orde'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen