Schreuder en Hoffenheim per direct uit elkaar na verschil in visie

9 juni 2020, 09:24   Bijgewerkt: 9 juni 2020, 10:29

Alfred Schreuder is per direct vertrokken bij 1899 Hoffenheim. De oefenmeester en de club hebben besloten om de samenwerking te beëindigen. De laatste vier wedstrijden in de Bundesliga worden afgewerkt door de huidige technische staf, die wordt aangevuld Marcel Rapp en Kai Herdling. Er was een verschil van inzicht over de toekomstvisie, waardoor hij zijn eerste jaar niet volmaakt. Ook Dick Schreuder vertrekt per direct. 

"Ik wist vanaf het begin dat de taak in Hoffenheim een grote uitdaging zou zijn", Schreuder, die niet alleen Julian Nagelsmann moest opvolgen, maar ook nog eens een groot deel van de ploeg zag vertrekken. Halverwege vertrok zijn assistent Pellegrino Matarazzo ook nog eens naar VfB Stuttgart. Het huidige seizoen werd dan ook gezien als opbouwjaar, zo vertelde de Nederlander recent. Wellicht een uitspraak waar men bij de Bundesliga-club het niet mee eens waren.

"Helaas waren we het niet eens over de gemeenschappelijke manier waarop we Hoffenheim in de toekomst willen leiden. Het is niet ongebruikelijk in het professionele leven om verschillende meningen te hebben over de toekomst. Je moet dan eerlijk tegen elkaar zijn en de juiste consequenties trekken", aldus de oefenmeester. Daarop besloot de clubleiding om de samenwerking per direct stop te zetten, omdat ze anders na dit seizoen uit elkaar waren gegaan. Zijn laatste wedstrijd was afgelopen weekend tegen Fortuna Düsseldorf (2-2), waar met een man minder een voorsprong uiteindelijk uit handen werd gegeven

Kritiek op Schreuder

Schreuder had nog een contract tot en met 2022 bij Hoffenheim en sprak recentelijk nog uit dat de club en hijzelf zeer tevreden waren over de samenwerking. Dat was klaarblijkelijk niet aan de hand, want de laatste tijd was er ook kritiek op de Nederlandse oefenmeester. Tot enkele weken geleden had 1899 Hoffenheim zeven duels op rij niet gewonnen en ook enkele spelers, onder wie Andrej Kramaric, lieten eerder al blijken nog niet onder de indruk te zijn van Schreuder als opvolger van Nagelsmann.

De ploeg deed nog wel volop mee in de race om Europees voetbal, maar mogelijk had de clubleiding er geen vertrouwen in dat dat nog behaald zou worden in de laatste vier wedstrijden. De seizoensstart van de Nederlander, die afgelopen zomer overkwam als assistent-trainer van Ajax, was matig, maar daarna kreeg Schreuder het aardig op de rit. Toch verspeelde de coach heel veel punten tegen de kleinere clubs, terwijl er juist tegen de sterkere tegenstanders vaak beter werd gepresteerd. De huidige zevende plaats was echter ondanks de leegloop zelfs nog beter dan de negende plaats van afgelopen jaar. 

Lees ookHoffenheim-trainer Schreuder krijgt de tijd ondanks slechte start

Ook opvallend was dat aanvoerder Kevin Vogt in de winterstop vertrok naar Werder Bremen en dat ook Nederland Joshua Brenet en Jürgen Locadia geen kans kregen van Schreuder. In de DFB-Pokal werd de ploeg uitgeschakeld door Bayern München, de ploeg van wie het in de Bundesliga in oktober won. De return in de Duitse competitite werd overigens kansloos met 0-6 verloren. Europees voetbal werd vorig jaar niet behaald. Ongetwijfeld krijgt de breuk nog een staartje, aangezien de prestaties onder de streep ruim voldoende waren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen