KNVB 'beschermt' Eredivisie door splitsen transferwindow

9 juni 2020, 08:14

De KNVB gaat de transferperiode in de komende zomer in twee periodes knippen om de Eredivisie-clubs te beschermen. Een (lange) periode waarin wel spelers kunnen vertrekken, maar er geen vervangers mogen worden gehaald, moet met de maatregel worden voorkomen. De plannen om de markt van 1 juli tot 21 juli te openen en pas in een later stadium weer, worden daarmee bovendien bevestigd.

Dat doet een woordvoerder van de KNVB tegenover het ANP. "Dit hebben we dus gedaan om de Nederlandse clubs te helpen en te beschermen", verzekert de zegsman. "We wilden voorkomen dat voor Nederland de transferperiode gesloten zou zijn, terwijl in de landen om ons heen de overschrijvingsperiode nog open zou zijn. In de landen waar de competitie nog wordt gespeeld, kan de overschrijvingsperiode namelijk pas beginnen nadat de competitie is afgelopen. Spelers zouden dan wel mogen vertrekken, maar Nederlandse clubs zouden dan geen nieuwe spelers meer mogen aantrekken."

Dat scenario wil de KNVB dus voorkomen. In Italië werd gisteren officieel bekend gemaakt dat de markt pas op 1 september opengaat, wat normaliter ongeveer het einde zou betekenen van de overschrijvingen. In de andere grote competities is er officieel nog niets besloten, maar is het vrijwel zeker dat ook daar geschoven wordt met de data. Zolang er gevoetbald wordt, mag de transfermarkt namelijk niet open zijn. In Engeland kwamen de geruchten daarover eveneens gisteren (maandag) op gang.

Lees ook: 'Transferwindow Eredivisie verschoven en verdeeld in twee delen'

De FIFA heeft gaat soepel om met de omstandigheden, maar heeft als enige harde regel dat de window maximaal twaalf weken open mag zijn gedurende een zomerstop. Dus door de window op te splitsen in twee gedeeltes, kan de Eredivisie zich in een later stadium aanpassen aan de grotere Europese landen. Dat is het scenario waarvoor de KNVB dus heeft gekozen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen