Groningen en Fortuna rekenen op transfer Diemers

8 juni 2020, 20:47   Bijgewerkt: 8 juni 2020, 22:59

De soap rondom Mark Diemers krijgt ongetwijfeld een pikant vervolg: maandagavond kwam naar buiten dat Feyenoord interesse heeft in de middenvelder van Fortuna Sittard. Dat kwam als een verrassing voor zowel de Limburgse club als voor FC Groningen: de noorderlingen claimen een mondeling akkoord met de speler en huidige eigenaar Fortuna.

Volgens Voetbal International heeft FC Groningen 'te lang gesteggeld' over het doorverkooppercentage, waardoor de deal officieel nog niet rondgekomen is. Daardoor kon Feyenoord de transfer 'kapen', ondanks de vele interesse in Diemers. Niet alleen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367938/al-wahda-volgende-club-die-zich-meldt-voor-diensten-diemers/,_blank,Al-Wahda had belangstelling], maar ook Sassuolo zou willen toeslaan. Omdat de middenvelder in Nederland wil blijven, kon Feyenoord zich melden bij de zaakwaarnemer en had het plots goede papieren.

Feyenoord meldde zich echter nog niet bij Fortuna Sittard, zo vertelt algemeen directeur Ivo Pfennings tegenover De Limburger. "Wij zijn nog steeds in onderhandeling met FC Groningen, en die gesprekken zitten in de afrondende fase", aldus Pfennings tegenover het regionale medium. Eerder al werd geschreven dat de overgang nog '[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367753/groningen-transfer-van-diemers-nog-kwestie-van-tijd/,_blank,slechts een kwestie van tijd]' was.

Lees ook: 'Feyenoord wil Diemers eveneens en meldt zich bij Fortuna Sittard'

Ook FC Groningen's technisch directeur Mark-Jan Fledderus laat weten te rekenen op een transfer van Diemers. De club heeft naar eigen zeggen een mondeling akkoord met de middenvelder en Fortuna Sittard. "Het zat een tijdje vast tussen Diemers en Fortuna over een doorverkoopclausule, maar er is van beide kanten een mondeling akkoord. Het moet alleen nog goed op papier en de medische keuring moet nog plaatsvinden, maar we hebben een jawoord gehad van zowel Diemers als Fortuna", aldus Fledderus tegenover het Dagblad van het Noorden. "Wij gaan er dan ook gewoon vanuit dat het klaar is."

Naast FC Groningen en Feyenoord werd ook Vitesse gelinkt aan Diemers, die zelf duidelijk de voorkeur gaf aan het blijven in Nederland, omdat hij pas vader is geworden. Het Chinese Tianjin Tianhai FC werd ook gelinkt aan de Fortunees, maar die club ging recent failliet. De spelmaker over wie zo veel geschreven wordt speelde inmiddels 67 duels namens de Limburgers, waarin hij zestien goals maakte en zeventien assists gaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen