Preud'homme vertrekt als coach en 'td' bij Standard Luik

Preud'homme vertrekt als coach en 'td' bij Standard Luik

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 juni 2020 – Michel Preud'homme is definitief vertrokken bij Standard Luik. De trainer en technisch directeur heeft na twee seizoenen besloten om zijn functies neer te leggen bij de club. Die geruchten deden al langer de ronde, maar zijn inmiddels officieel bevestigd. Wel blijft hij nog actief als vicevoorzitter bij de Belgische club: die rol had hij ook al voor zijn aanstelling. 

De afgelopen twee jaar eindigde hij als derde en als vijfde in de Jupiler Pro League, wat niet voldeed aan de hoge verwachtingen die er waren bij zijn aantreden. In België had Preud'homme een uitstekende reputatie opgebouwd en verving destijds de veelbesproken Sa Pinto. In zijn eerste seizoen werd de Belg met Standard door Ajax uit de voorronde van de Champions League gespeeld.

"Je moet eerlijk zijn naar jezelf. Het verlangen om deze groep, die mooie dingen heeft laten zien, nog verder te trainen, is er nog altijd", laat de coach weten. Preud'homme twijfelt echter of hij op zijn 61ste in staat is om nog met alle kracht nog een jaar te werken bij de Belgische topclub, waar hij eerder succesvoller was dan tijdens deze tweede periode. "Ik heb erover nagedacht en mijn antwoord is: ik zie mezelf niet meer als trainer in de toekomst."

Preud'homme was eerder als hoofdcoach werkzaam bij onder andere FC Twente – waar hij zelfs even aan een terugkeer werd gelinkt -, Al Shabab, AA Gent en Club Brugge. Als keeper begon hij zijn loopbaan ook bij Standard, waar hij als vicevoorzitter dus wel actief blijft. De belangrijkste kandidaat om Preud'homme op te volgen als trainer van Standard Luik is Felice Mazzu. De clubloze trainer werd in november ontslagen bij KRC Genk.

Reacties

gerelateerd