'Real-deal voor Van de Beek momenteel niet aan de orde'

8 juni 2020, 18:38

De kans dat Donny van de Beek naar Real Madrid vertrekt, wordt steeds kleiner. Afgelopen weekend werd bekend dat Manchester United concreet is voor de middenvelder van Ajax, die daarom bij De Koninklijke heeft geïnformeerd naar de status van de overgang. Daar zou hij nul op rekest hebben gekregen. Sterker nog: al maanden hoorde hij niets van Real Madrid. 

Het doorgaans goed ingevoerde Marca meldt dat Van de Beek's zaakwaarnemer Guido Albers bij Real Madrid heeft gehoord dat de club voorlopig niet in actie komt op de transfermarkt. De coronacrisis, verdampende inkomsten en het feit dat de spelers salaris inleveren zorgen ervoor dat de club niet de transfermarkt op wil om vijftig miljoen aan Ajax te betalen. Dat geldt overigens voor alle aanwinsten: Real wil momenteel niet investeren. 

Volgens Jack van Gelder ligt het zelfs nog iets anders: bij Paniekvoetbal op Ziggo Sport vertelt hij dat er een deal lag tussen Real Madrid en Ajax én Real en Van de Beek. Maar er was in september al een medische keuring gepland en toen al hoorde de middenvelder niets. Ook op een later moment vond de tweede afgesproken medische keuring eveneens niet plaats.

Lees ook'Manchester United wil Real Madrid aftroeven voor Van de Beek' 

Dus dat Van de Beek nul op rekest kreeg na het verzoek van Albers, is volgens hem allerminst verrassend te noemen. De Ajacied wil zelf graag duidelijkheid en wil zijn droomtransfer in de komende zomer realiseren. Hoewel hij zijn woord gaf aan Real Madrid, staat hij daarom ook over voor een vertrek naar Manchester United. Juventus is de club die het trio geïnteresseerde volmaakt, al is de zekerheid van de transfer naar Real Madrid dus een stuk minder dan een tijd geleden. Van de Beek speelde 175 duels namens Ajax, waarin hij 41 keer scoorde en 24 assists gaf.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen