Ook geplaagd sc Heerenveen vraagt huurverlaging aan

8 juni 2020, 17:48

In navolging van onder andere Vitesse en Ajax hoopt ook sc Heerenveen op een huurverlaging in deze financieel moeilijke tijden. De Eredivisionist heeft bij Sportstad Heerenveen, de eigenaar van het Abe Lenstra Stadion, gevraagd om een verlaging van de huurprijs, omdat het voetbal stilligt vanwege het coronavirus. Indirect wordt het vermoedelijk een beroep op de gemeente. 

Dat schrijft Omrop Fryslân. Vitesse begon [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367918/vitesse-moet-volle-huur-blijven-betalen-rechtszaak-verloren/,_blank,zelfs al een rechtszaak tegen de eigenaar van het GelreDome], dat is niet iets dat Heerenveen gaat doen. Wel hoopt het in overleg met de Sportstad Heerenveen, dat weer voor een deel eigenaar is van de gemeente Heerenveen, tot een lagere prijs te komen. De gemeente heeft daarin de zwaarste stem, omdat sc Heerenveen ook weer een aandeelhouder is van Sportstad Heerenveen, waartoe de gebouwen rondom het stadion ook behoren.

Uit berekeningen van Voetbal International bleek eerder dat sc Heerenveen een van de clubs uit de Eredivisie is die het zwaarst wordt getroffen door de coronacrisis. Net als bij FC Groningen moet men vermoedelijk gaann snijden in het personeelsbestand. Ook draait de club structurele verliezen, dat zomers gecompenseerd moet worden op de transfermarkt. Dat laatste wordt komende zomer een moeilijk verhaal, gezien de coronacrisis. Afgelopen jaar moest een tekort van liefst zes miljoen euro worden goedgemaakt en dat was in een jaar zonder coronacrisis. 

Daarnaast betalen de Friezen ook nog relatief veel huur ten opzichte van de andere clubs in Nederland. Volgens Omrop Fryslân wordt er momenteel 2,3 miljoen euro huur per jaar betaald door sc Heerenveen, wat bovengemiddeld hoog is in Nederland. Daarnaast had de club lang geen hoofdsponsor, waardoor het naast de stadionhuur vermoedelijk nog meer moet gaan snijden komend jaar. Onduidelijk is of er bij Heerenveen wel een korting komt op de stadionhuur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen