Frenkie de Jong: "Bij Ajax moesten we er al om 9.00 uur zijn"

8 juni 2020, 08:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong is goed te spreken over de trainingstijden van FC Barcelona. De oud-Ajacied hoeft zich pas halverwege de ochtend op trainingscomplex Joan Gamper te melden. Ook is het nog eens hooguit tien minuten rijden voor de middenvelder.

"We trainen om 11.00 uur en om 10.15 uur moeten we op het complex zijn. Die tijden zijn fantastisch. Ik vind het eigenlijk maar gek, de tijden waarop je in Nederland moet trainen. Bij Ajax begonnen we om 10.30 uur, maar we moesten er al wel om 09.00 uur zijn; het is verplicht op de club te ontbijten", zegt De Jong in het boek Van Johan tot Frenkie, waarvan een voorpublicatie in het Algemeen Dagblad staat.

De Jong ervaart de tijden in Barcelona als relaxed. "Je staat niet vermoeid op met de wekker, kunt rustig aan doen. Er zijn ook geen files rond die tijd. Als je op de club wilt ontbijten kan dat, maar het hoeft niet. Als je erover nadenkt, waarom beginnen de clubs in Nederland om 09.00 uur? Het slaat nergens op, want je hebt na de training nog een heel lange dag", zegt de Oranje-international in het boek van journalist Edwin Winkels.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen