Weghorst duwt Klaassen en Werder nog dieper de problemen in

7 juni 2020, 15:26

De tijd begint te dringen voor Werder Bremen. Met nog vier wedstrijden te gaan bezet de club van Davy Klaassen de zeventiende plaats in de Bundesliga, wat aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. Zondagmiddag gingen Die Grün-Weißen op eigen terrein met 0-1 onderuit tegen VfL Wolfsburg. Wout Weghorst maakte een aantal minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Nederlandse spits had in een slaapverwekkende eerste bedrijf de score al kunnen openen. Na ruim tien minuten kwam hij oog in oog met doelman Jiri Pavlenka nadat hij zijn directe tegenstander knap had omspeeld. Vanuit een moeilijke hoek lukte het Weghorst vervolgens niet om de bal in het doel te prikken. Veel meer kansen volgden in de weinig enerverende eerste helft niet.

De bezoekers uit Wolfsburg namen na rust het heft in handen. Toch duurde het lang tot het openingsdoelpunt viel. Nadat Xaver Schlager de lat raakte, kreeg Weghorst de bal wel in het doel. Op aangeven van Felix Klaus kopte de Oranje-spits acht minuten voor tijd hard raak. Het was het twaalfde competitiedoelpunt van het seizoen van Weghorst. Werder Bremen, dat een povere indruk maakte, was vervolgens niet bij machte om nog wat aan de achterstand te doen.

Door de nederlaag zijn de degradatiezorgen van Werder Bremen alleen maar groter geworden. In tegenstelling tot de concurrentie pakte de club dit weekend geen punten. Werder heeft nu drie punten minder dan nummer zestien Fortuna Düsseldorf en is zes punten verwijderd van de veilige vijftiende plaats. Wolfsburg herovert ten koste van 1899 Hoffenheim de zesde plaats en heeft goede papieren voor een Europees ticket.