Cercle Brugge stuurt aan op Pro League met twintig clubs

7 juni 2020, 09:10   Bijgewerkt: 7 juni 2020, 09:18

Als het aan Cercle Brugge ligt, krijgt de Pro League volgend seizoen een ander competitieformat. Onder meer Het Nieuwsblad schrijft dat de Belgische club komende vrijdag tijdens de Algemene Vergadering gaat voorstellen om de competitie uit te breiden van zestien naar twintig clubs.

Wordt het voorstel aangenomen, dan degradeert Waasland-Beveren niet en melden Beerschot Wilrijk, OH Leuven, Westerlo en Union St. Gilloise zich op het hoogste niveau. Cercle Brugge wil dat de competitie in elk geval twee seizoenen uit twintig clubs bestaat. De nummer laatste degradeert direct naar het tweede niveau, terwijl de nummer negentien de play-offs instroomt. Er is een meerderheid van tweederde nodig om het format goed te keuren.

Ook wil Cercle Brugge af van het zogenaamde meervoudig stemrecht. De vijf grootste clubs hebben nu drie stemmen, de elf andere Pro League-clubs twee stemmen en de clubs op het tweede niveau hebben ieder één stem.

Eredivisie

In Nederland werd de voorbije maanden ook gesproken over het uitbreiden van de Eredivisie naar twintig teams. De KNVB maakte echter snel duidelijk dat een uitbreiding van de competitie geen optie was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen