Infantino roept op tot reductie van salarissen en transfersommen

Infantino roept op tot reductie van salarissen en transfersommen

6 juni 2020 – FIFA-president Gianni Infantino heeft opgeroepen tot een flinke reductie in de uitgavenpatronen van voetbalclubs. De bestuurder van de wereldwijde voetbalbond wil limieten op de salarisuitgaven en transfersommen bespreekbaar maken. Vanwege de coronacrisis wordt de voetballerij financieel hard geraakt en hebben clubs het moeilijk. In een brief aan de FIFA-leden doet hij die oproep.Die brief is in handen van Sky Sports. Infantino doet tal van voorstellen om de uitgaven in de voetballerij te verlagen, waarbij die van transfersom- en salarislimieten het meest aansprekend zijn. 'Ik pleit persoonlijk voor duidelijkere en strengere financiële regels, waarbij ik volledige transparantie voorstel. Dat gaat niet alleen over de transfers, maar voor het hele systeem in de voetballerij', zo staat te lezen in de woorden van de voorzitter.

'Ik denk dat deze en andere maatregelen op alle niveaus in de voetbalwereld moeten worden besproken. Het is iets waarover we moeten debatteren', vindt Infantino. 'Zodat we samen door deze moeilijke periode kunnen komen.' De clubs worden hard geraakt, zo had Tottenham Hotspur recentelijk een forse lening nodig om de huidige rekeningen te kunnen betalen. Ook heeft de FIFA een noodfonds gelanceerd om clubs te helpen, maar volgens Infantino is dat niet genoeg.

'We moeten ook rekening houden met nationale teams, vrouwenvoetbal, lagere nationale competities en de jeugdploegen', aldus Infantino, die door de coronacrisis eerder al pleitte voor het inperken van de overvolle voetbalagenda. Volgens hem is dit de ideale tijd voor veranderingen in de voetballerij. 

Lees ook: Infantino oppert voor een verandering in voetbalagenda

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020