'Man United wil Real Madrid aftroeven voor Van de Beek'

'Man United wil Real Madrid aftroeven voor Van de Beek'

6 juni 2020 – Manchester United is concreet voor Donny van de Beek. De Engelse topclub heeft zich bij Ajax gemeld voor de diensten van de middenvelder en hoopt hem voor de neus van Real Madrid weg te kapen. De Spaanse club was eerder al akkoord met de Ajacied, maar de coronacrisis heeft dat akkoord door de neus van Real geboord. Daardoor behoort een stap naar de Premier League tot de mogelijkheden. Dat schrijft De Telegraaf althans. Normaliter was alleen de medische keuring nog nodig om Van de Beek naar Real Madrid te krijgen, want zijn vertrek was al helemaal uitonderhandeld door De Koninklijke. Door de coronacrisis heeft Real Madrid echter een stuk minder financiële middelen en is een transfer van vijftig miljoen totaal ongepast, vindt men in de Spaanse hoofdstad. United zit op vinkentouw om te profiteren van dit situatie.

De Engelsen hebben afgelopen week geïnformeerd naar Van de Beek, van wie trainer Ole Gunnar Solskjaer groot fan zou zijn. Met vicevoorzitter Ed Woodward heeft Edwin van der Sar bovendien een goede band, wat de ontwikkelingen positief zou kunnen beïnvloeden. Ajax zou de overgang juist in orde willen maken, om zo alsnog een mooi bedrag voor Van de Beek te kunnen vangen. Wachten op Real Madrid kan zomaar te lang duren en omdat de Premier League weer wordt opgestart, beschikken Mancunians eerder weer over de benodigde cashflow. Sowieso is Manchster United een van de clubs met de grootste inkomstenstroom ter wereld.

Lees ookAlleen Van de Beek heeft een exit bij Ajax uitonderhandeld

Van de Beek, die overigens niet wilde reageren op de ontwikkelingen, wil zelf ook graag duidelijkheid en wil zijn droomtransfer in de komende zomer realiseren. Hoewel hij zijn woord gaf aan Real Madrid, staat hij daarom ook over voor een vertrek naar Manchester United. Juventus is de club die het trio geïnteresseerde volmaakt, al is de zekerheid van de transfer naar Real Madrid dus een stuk minder dan een tijd geleden. Van de Beek speelde 175 duels namens Ajax, waarin hij 41 keer scoorde en 24 assists gaf.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020