Geen enkele besmetting bij testronde in Premier League

Geen enkele besmetting bij testronde in Premier League

6 juni 2020 – Goed nieuws in aanloop naar de hervatting van de Premier League: uit de zesde testronde met bijna 1200 tests is geen enkele nieuwe besmetting geconstateerd. In de eerste testrondes kwamen er vrijwel overal nieuwe coronabesmettingen naar voren in de Premier League, maar dat is niet langer het geval. Daardoor hoeft geen enkele speler of club in quarantaine.Dat heeft de Premier League zaterdagavond bekend gemaakt. In de 1195 test die werden gehouden bij spelers en stafleden van de twintig Premier League-clubs, kwam geen enkele besmetting aan het licht. Dat betekent dat als de spelers zich houden aan de voorgeschreven quarantaine-regels voor voetballers, de Engelse competitie met alle voetballers en stafleden aan boord kan beginnen aan de hervatting van het lopende seizoen.

Lees ookZes besmettingen bij drie clubs bij eerste tests in Premier League 

Per club zijn er ongeveer zestig verschillende mensen getest op het coronavirus en iedereen heeft dus negatief getest. In eerdere testrondes kwamen er besmettingen bij onder andere Tottenham Hotspur en Bournemouth. In de vierde testronde was eveneens geen enkele positieve test naar voren gekomen en in de vijfde testronde wel weer één, waardoor nieuwe besmettingen niet helemaal uitgesloten zijn.

Toch is de kans zeer klein dat dat nog een struikelblok gaat vormen in aanloop naar de hervatting van de Premier League, die over een kleine twee weken van start gaat. Op 17 juni staat de topper tussen Manchester City en Arsenal op het programma. Diezelfde dag nemen ook Aston Villa en Sheffield United het tegen elkaar op. In het daaropvolgende weekend wordt de eerste volledige speelronde afgewerkt.

Overzicht:
Ronde 1: 748 getest, 6 positief
Ronde 2: 996 getest, 2 positief
Ronde 3: 1,008 getest, 4 positief
Ronde 4: 1,130 getest, 0 positief
Ronde 5: 1,197 getest, 1 positief
Ronde 6: 1,195 getest, 0 positief 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020