'Angelino en Schick blijven niet, clausule Werner nog niet gelicht'

6 juni 2020, 23:59

Julian Nagelsmann verwacht dat de opties in de huurcontracten van Patrik Schick en Angelino niet worden gelicht door RB Leipzig. De Duitse topclub is weliswaar op weg naar deelname in de Champions League, toch weet de jonge coach dat voorlopig de hand op de knip wordt gehouden door de coronacrisis bij de Red Bull-club.

Dat vertelde de coach in een interview met Bild na het teleurstellende gelijkspel tegen SC Paderborn (1-1), waarin hij werd gevraagd naar de toekomst van beide huurlingen. Zowel Schick (23 optredens) als Angelino (12 optredens) zijn een vaste waarde bij de ploeg van Nagelsmann. "Maar ik verwacht niet dat we ze zullen kopen. We kunnen ons spaargeld niet zomaar allemaal gebruiken. We moeten ons aan een strak budget houden. Als we geen spelers verkopen, kunnen we ook niemand halen." Het duo moet samen zo'n zestig miljoen euro kosten.

Lees ook: Nagelsmann wil versterkingen om gat met Bayern te dichten

De kans is echter groot dat aanvaller Timo Werner op korte termijn vertrekt bij RB Leipzig. De spits is op weg naar Chelsea, terwijl ook Liverpool veel interesse heeft. Volgens RB Leipzig-directeur Oliver Mintzlaff is er echter nog geen akkoord bereikt met een van beide Engelse clubs, alle geruchten ten spijt. "Geen van beide clubs heeft de clausule geactiveerd in zijn contract of contact met ons gezocht", verzekerde hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen