Koeman: Frenkie is het beste op de plek van Busquets

Koeman: Frenkie is het beste op de plek van Busquets

6 juni 2020 – Ronald Koeman ziet Frenkie de Jong als beste uit de verf komen op de plek van verdedigende middenvelder. Op termijn denkt de bondscoach dat De Jong dan ook de plek van Sergio Busquets zal innemen bij de Catalanen, op het moment dat die bijvoorbeeld vertrekt of stopt. "De plek van Busquets is ook de beste plaats van De Jong, daar speelde hij bij Ajax ook."

Dat vertelt Koeman in een interview met Catalunya Ràdio. Dat hij daar dit seizoen amper speelde, ziet de coach overigens niet als een belemmering. "Het is niet erg dat hij leert zich aan te passen aan nieuwe posities", denkt Koeman. "Hij is nog jong en moet de tijd krijgen. Frenkie weet dat hij meer kan laten zien, maar hij is rustig, omdat hij gelukkig is bij de club en Barcelona altijd zijn favoriete team is geweest. Hij zal op korte termijn bewezen hoe goed hij is."

Ondanks de aanwezigheid van De Jong ziet Koeman FC Barcelona niet als favoriet voor de Champions League-winst. "Barca speelt niet meer hetzelfde voetbal als onder Guardiola. Het is nog steeds een fantastisch team met veel kwaliteiten. Door Frenkie kijk ik meer Barça-wedstrijden dan voorheen. Maar in de Champions League zijn er andere favorieten. Om te winnen moet Barça beter voetbal laten zien."

Lees ookKoeman zag Memphis het EK halen: "Hij was zo gefocust"

Ook positief over Dest
De bondscoach, die desgevraagd nog maar eens bevestigde dat hij niet tussentijds naar FC Barcelona zou vertrekken als de club hem nogmaals benadert, ging verder in op de geruchten rondom Sergino Dest. Koeman ziet in hem een speler voor FC Barcelona. "Hij is een aanvallend ingestelde vleugelverdediger, die erg snel is en goed is aan de bal. Dest zou denk ik bij iedere topclub passen."

gerelateerd