Schreuder trots op mentaliteit, discussie over rood Hübner

Schreuder trots op mentaliteit, discussie over rood Hübner

6 juni 2020 – Alfred Schreuder was content met het gelijkspel (2-2) dat zijn 1899 Hoffenheim zaterdag behaalde tegen Fortuna Düsseldorf. Hoewel dat normaliter geen goed resultaat zou zijn gezien de ranglijst, kon de Nederlandse coach tevreden zijn over de mentaliteit. Na tien minuten stond zijn elftal niet alleen op achterstand, maar ook met een man minder na een veelbesproken rode kaart voor aanvoerder Benjamin Hübner. Die was het daar zelf overigens niet mee eens."De rode kaart veranderde de wedstrijd", wist Schreuder, die even daarvoor de thuisploeg ook al op voorsprong had zien komen, tijdens de persconferentie. "Dan gaat het erom hoe je omgaat met die veranderingen, dat heeft het team heel goed gedaan. We maken twee doelpunten met een man minder en krijgen ook mogelijkheden op een derde goal. Mooi om de mentaliteit van de spelers te zien, daar ben ik trots op. We hebben keihard gestreden." Door de remise staat Hoffenheim virtueel zesde, maar concurrenten Hertha BSC en VfL Wolfsburg komen nog in actie, waarbij de ploeg van Wout Weghorst over Hoffenheim heen kan gaan. 

Discutabele rode kaart
De rode kaart voor Hübner was overigens eentje waarover nog lang werd nagesproken. De captain van Hoffenheim maakte zichzelf breed bij een verdedigende corner. Daarbij raakte hij weliswaar het lichaam Kaan Ayhan, maar zo zwaar als de verdediger het deed voorkomen, was het zeker niet. "Het is een schande wat hij ervan gemaakt heeft", brieste Hübner na het duel tegenover Kicker. "Ik ben ongelooflijk boos. Mijn arm raakt duidelijk alleen zijn lichaam." Vervolgens zou Ayhan volgens hem zijn hand omhoog hebben geduwd en zijn gaan liggen. 

Na het duel sprak hij nog met de verdediger van Fortuna Düsseldorf, die zich zelf van geen kwaad bewust was. "Ik voelde een vuist in mijn gezicht. Mijn reactie was op instinct, want ik voelde een vuist. Daarna merkte ik pas dat het niet zoveel pijn deed, maar een rode kaart kun je er wel voor geven", vond Ayhan. De beelden (hieronder) lijken de lezing van Hübner te bevestigen. 


gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020