Bosz: "We hebben terecht verloren van een topteam"

Bosz: "We hebben terecht verloren van een topteam"

6 juni 2020 – Peter Bosz kon zich zaterdag neerleggen bij de nederlaag tegen Bayern München. Zijn elftal was thuis ondanks een snelle voorsprong kansloos tegen de aanstaande kampioen van Duitsland. De Nederlandse coach weet dat zijn elftal simpelweg niet goed genoeg was voor een nieuwe stunt. "We hebben teveel fouten gemaakt."Dat zei de trainer tijdens de persconferentie over het 2-4-verlies. "FC Bayern is een topteam, dat hebben we vandaag gezien", erkende Bosz. "We hebben terecht verloren. We waren vandaag niet in topvorm. Dat was dankzij het goede spel van Bayern, maar ook door onszelf. We hebben teveel fouten gemaakt."

De Nederlandse coach zag dat zijn ploeg, die bovendien Kai Havertz en Daley Sinkgraven moest missen, simpelweg de vorm van de dag miste. "Als niet alle elf spelers in topvorm zijn bij ons, wordt het moeilijk tegen Bayern. We speelden vaak niet dapper genoeg en maakten te veel simpele fouten. En dat mag niet gebeuren als je tegen Bayern speelt."

Ook de doelpunten vielen op ongelukkige momenten voor Bayer Leverkusen, vond Bosz. Zijn elftal leek namelijk met een gelijke stand de rust te halen, maar incasseerde toen nog twee goals vlak na elkaar. "Het maakt nogal een verschil of je met 1-2 of 1-3 de rust ingaat. Als we een topteam willen zijn, mag je niet vlak voor rust twee doelpunten binnen drie minuten incasseren. Zo simpel is het."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020