Te Wierik met 'pijn in hart' naar Engeland: "Kans niet laten lopen"

6 juni 2020, 17:55

Door de coronacrisis heeft Mike te Wierik zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen al gespeeld. De teller van de verdediger is bij die club blijven steken op 95 optredens. Hij vertrekt in de zomer naar Derby County en heeft zin in die uitdaging.

Op 27-jarige leeftijd is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging, vertelt de verdediger. "Mijn overstap naar Derby is niet de eerste keer dat ik een transfer kon maken. Twee jaar terug in de zomer was er zeer serieuze belangstelling van KAA Gent. Die club wilde doorpakken en dat gaf trots en voldoening. Ik wilde de stap graag maken, maar FC Groningen wilde me niet laten gaan. Ik heb de boel niet op stelten gezet", vertelt hij op de clubwebsite. "De trainer wilde me gewoon absoluut niet kwijt. Van FC Groningen heb ik dit seizoen een heel goede aanbieding gekregen om te kunnen bijtekenen. Het bleek dat ze me heel erg graag wilden houden en dat deed me goed. Dezelfde dag kreeg ik echter een aanbieding van Derby County en als je 27 jaar bent, dan kun je zo'n kans niet laten lopen. Met pijn in het hart."

De transfer naar Engeland betekent dat Te Wierik gaat spelen in het Championship, een mooie competitie onder de Premier League. "Spelen bij Derby County is voor mij een geweldige stap. Ze hebben in de laatste zes jaar driemaal meegedaan om promotie. En vorig seizoen ging het in de finale nét mis tegen Aston Villa. Het is natuurlijk helemaal een droom om in de Premier League te kunnen voetballen en ik hoop daaraan mijn steentje te kunnen bijdragen. Ik sta niet bekend als een hele sierlijke voetballer of drie man uit te willen kappen. Ik ben van de sliding en de bal een keer wegschieten als het moet. Dat wordt daar zeer gewaardeerd. Alles en iedereen ademt voetbal in Engeland, een prachtig voetballand", blikt hij vooruit. In Engeland gaat hij samenwerken met Phillip Cocu.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen