FC Twente stelt Streuer jaar aan als technisch directeur

FC Twente stelt Streuer jaar aan als technisch directeur

6 juni 2020 – FC Twente heeft in Jan Streuer een nieuwe technisch directeur aangesteld voor komend seizoen. Het 69-jarige voetbaldier tekent een contract voor één seizoen en het is ook de bedoeling dat het in eerste instantie daarbij blijft. Hij zal in op korte termijn een nieuwe trainer moeten aanstellen en de selectie verder moeten invullen. Eerder was hij werkzaam bij onder andere Vitesse en Shakhtar Donetsk. Dat heeft FC Twente laten weten. "Op verzoek van zowel Jan als de club betreft het een contract voor maximaal een jaar", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan over de opvolger van Ted van Leeuwen, die moest vertrekken. "Met zijn jarenlange ervaring in de (internationale) scouting en het technisch management van clubs in binnen- en buitenland denken we met hem de juiste man in huis te hebben gehaald. De gesprekken die we met elkaar hebben gevoerd hebben die indruk nog eens bevestigd. Ik ken hem uiteraard goed uit de tijd bij Vitesse en ik heb veel vertrouwen in een hernieuwde samenwerking."

Ook Streuer kijkt uit naar zijn nieuwe functie. "Het is voor mij heel bijzonder om terug te keren in de regio en voor een jaar aan de slag te gaan bij de club waar ik mijn betaald-voetbal-carrière ooit begon", aldus Streuer. "Ik hoop met mijn ervaring bij te dragen aan de nieuwe stap van FC Twente richting de toekomst. De afgelopen periode heb ik diverse gesprekken gevoerd met de clubleiding en ik weet wat ons de komende tijd te wachten staat. De aanstelling van de nieuwe trainer en het samenstellen van een representatieve selectie voor het komend seizoen hebben de hoogste prioriteit."

Lees ook: 'FC Twente voert gesprekken met Duitse trainer Zorniger'

Naast Van Leeuwen moest ook trainer Gonzalo García vertrekken in de zomer van Van der Kraan, die de club opnieuw wilde opbouwen. Met de eenjarige aanstelling van Streuer lijkt er in elk geval op korte termijn iets te veranderen. De nieuwe technische man wilde Van der Kraan begin juni aanstellen, waardoor het wachten was op dit nieuws. Een nieuwe trainer is de volgende prioriteit voor FC Twente. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020