CBV: "Zes buitenlandse trainers zijn misschien wat veel"

CBV: "Zes buitenlandse trainers zijn misschien wat veel"

6 juni 2020 – De Eredivisie wordt volgend seizoen overspoeld met Duitse trainers. Als Alexander Zorniger bij FC Twente tekent, komt het aantal op vier te staan. Daarnaast is Peter Hyballa als trainer van NAC Breda werkzaam in de Eerste Divisie. "Ik geloof niet dat we in Nederland ooit zoveel buitenlandse coaches uit één land hier werkzaam hebben gehad", aldus Mario Captein, directeur van Coaches Betaald Voetbal.Voor komend seizoen zijn in elk geval Roger Schmidt (PSV, foto), Thomas Letsch (Vitesse) en Frank Wormuth (Heracles Almelo) in de Eredivisie te bewonderen. "Dat zijn er opvallend veel, ja", constateert Captein in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In de historie van ons voetbal is het altijd zo geweest dat er buitenlandse trainers actief waren en velen van hen hebben ook daadwerkelijk iets toegevoegd."

Lees ook: 'FC Twente voert gesprekken met Duitse trainer Zorniger'

Met Ole Tobiasen bij Almere City werken er in totaal zes buitenlandse hoofdtrainers in het Nederlandse profvoetbal. "De zes van komend seizoen zijn er misschien wat veel. Anderzijds reken ik Hyballa en Tobiasen als halve Nederlanders. In dat licht bezien valt het dus wel mee. Afgelopen seizoen waren in Ere en Eerste Divisie in totaal immers ook vijf buitenlandse trainers actief."

Captein vindt dat er niet te veel buitenlandse trainers naar Nederland moeten komen. "Met een hoofdtrainer, komen ook steeds vaker Duitse assistent-trainers, scouts en videoanalisten mee. Daar maakt het CBV zich zorgen over. Dat gaat immers ten koste van vacatures die wat ons betreft prima door onze eigen trainers ingevuld kunnen worden. Met onze voetballers vormen zij tenslotte het Nederlandse product voetbal."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020