Kuyt ligt in scheiding: "Ik hoef morgen geen trainer te worden"

Kuyt ligt in scheiding: "Ik hoef morgen geen trainer te worden"

6 juni 2020 – Dirk Kuyt gaat naar eigen zeggen door de 'zwaarste periode' van zijn leven. De 39-jarige Katwijker ligt in scheiding met zijn vrouw Gertrude. Daarom dat hij de luwte opzoekt en zijn trainersambities voorlopig even parkeert. "Ik hoef morgen geen trainer te worden", aldus Kuyt, die na komend seizoen Dick Advocaat op zou volgen bij Feyenoord."Heb je het me ooit horen roepen dat ik het dit jaar of volgend jaar moet overnemen?", vervolgt Kuyt in De Telegraaf. Volgens de oud-speler, die komend seizoen ook geen trainer van Feyenoord O21 wilde zijn, kwam het dat idee van Martin van Geel. In de periode onder Giovanni van Bronckhorst werden de lijnen al uitgezet door de toenmalig directeur. Over een paar seizoenen moest Kuyt op het pluche komen. "Dat was het plan van Martin. Gio zou nog een jaar langer blijven. Die stopte toch en toen kwam Jaap Stam", vertelt Kuyt. Stam tekende voor twee seizoenen met de optie voor een derde jaar. "Dan word jij na die tijd trainer, zei Martin."

Lees ook: Jansen bevestigt Kuyt-plan bij Feyenoord: "Is nog wel prematuur"

Voor Kuyt is nu helemaal niet belangrijk wanneer hij hoofdtrainer van Feyenoord wordt. "Dick Advocaat is trainer van Feyenoord en hij krijgt alle ruimte om zijn ding te doen. Gaat hij volgend jaar wéér verder, hartstikke goed. Dick is het beste wat Feyenoord kon overkomen. Hij heeft van een heel moeilijke situatie een geweldige situatie gemaakt. Er is alle reden om hem het huzarenstukje, dat hij aan het leveren is, af te laten maken.  Ik liep al stage bij hem en heb van dichtbij meegemaakt hoe hij de boel op de rit heeft gekregen. Ik heb een enorm respect voor hem en dat weet hij. Andersom heeft hij me laten weten dat ik welkom ben."

Een functie als assistent van Advocaat is volgens Kuyt nooit besproken. "Dat wilde Dick niet en dat wilde ik niet. Dick doet zijn eigen ding met zijn eigen staf. We doen allebei wat het beste is voor Feyenoord. En ik moet mijzelf verder ontwikkelen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020