Minister Van Rijn: "Aan beide kanten nog wat huiswerk te doen"

5 juni 2020, 22:57

Minister Martin van Rijn (Sport) noemt het deltaplan van het Nederlandse betaald voetbal in zijn eerste beoordeling 'realistisch' en 'gedegen'. Ook plaatst hij enkele kanttekeningen. De KNVB overhandigde vanmiddag (vrijdag) het plan aan Van Rijn. Aan het einde van de maand komen de partijen opnieuw samen.

"Er zijn nog een aantal onduidelijkheden over de hoogte van de gevraagde steun", laat Van Rijn weten aan De Telegraaf. Vraagtekens daarover bestaan vooral omdat nog onduidelijk is hoelang clubs achter gesloten deuren moeten spelen. Het betaald voetbal denkt maximaal 140 miljoen euro aan overheidssteun nodig te hebben en dat is alleen het geval wanneer er een heel seizoen geen publiek welkom is.

De bedoeling is dat het voetbal grotendeels zelf de financiële malaise oplost. "Ze doen zelf ook veel, denk aan besparen op lonen en inbrengen van Europese startgelden", zegt Van Rijn, die later tot een definitief oordeel komt. "Eind juni komen we weer bij elkaar om verder te praten. Dan heb ik naar verwachting ook inzage in de adviezen van het OMT of er eerder dan 1 september weer volledig getraind kan worden en of oefenwedstrijden eerder kunnen plaatsvinden. We hebben dus aan beide kanten nog wat huiswerk te doen."

Lees ook: stip op de horizon: vanaf 1 januari mogelijk volle stadions

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen