Verlies Mönchengladbach in Freiburg goed nieuws Bosz

Verlies Mönchengladbach in Freiburg goed nieuws Bosz

5 juni 2020 – Borussia Mönchengladbach is tegen een flinke domper opgelopen. Het elftal van Marco Rose, dat met tien man eindigde, ging vrijdagavond verrassend onderuit bij SC Freiburg (1-0) en dat kan de ploeg niet gebruiken in de nek-aan-nek race voor een Champions League-ticket. Daarentegen betekent de nederlaag goed nieuws voor Peter Bosz. Hij heeft met Bayer Leverkusen kwalificatie voor het miljardenbal nu in eigen hand.Die Fohlen leken nog op weg naar een mooie avond in het Schwarzwald Stadion. De gasten creëerden veel mogelijkheden en waren eenmaal in een hoger tempo niet te houden voor Freiburg. Het enige wat eraan ontbrak waren doelpunten en dat kwam Gladbach in de tweede helft duur te staan.

Freiburg, dat er af en toe wel dreigend uitkwam, deelde vroeg in de tweede helft een mokerslag uit. Invaller Nils Petersen was bij zijn eerste balcontact meteen trefzeker. Een vrije trap kopte hij achter Yann Sommer. De zorgen van Mönchengladbach werden halverwege de tweede helft groter en groter. Alassane Pléa kreeg voor een onnodige overtreding zijn tweede gele kaart. Met zijn wissels probeerde Rose nog wel alles of niets te spelen, maar met een man minder was Mönchengladbach niet langer opgewassen tegen Freiburg.

Het zal Peter Bosz een glimlach bezorgen. Hij speelt morgen met Bayer Leverkusen tegen Bayern München en ziet Mönchengladbach in elk geval niet uitlopen. Bovendien neemt Gladbach het volgende week zelf op tegen Bayern, waardoor de Champions League een stuk dichterbij komt. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020