Eredivisie krijgt te maken met streng coronaprotocol

Eredivisie krijgt te maken met streng coronaprotocol

5 juni 2020 – Clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie moeten zich straks aan strenge coronaprotocollen houden. Alleen op die manier kunnen de competities in september beginnen. De maatregelen lijken veel op die van de Duitse Bundesliga.De operationele protocollen staan beschreven in het deltaplan, dat vandaag werd overhandigd aan minister Martin van Rijn. De inhoud daarvan is ook in handen van De Telegraaf. Een aantal regels zijn: iedere club dient een hygiënecoördinator aan te stellen, spelers en stafleden komen op eigen vervoer naar de club en iedere week - sowieso 24 uur voor een wedstrijd - wordt er een test afgenomen. Coronagevallen moeten in quarantaine, ook wanneer een huisgenoot positief test. 

Als in september de bal weer rol, gebeurt dat achter gesloten deuren. Dat zal zorgen voor taferelen zoals we die nu in Duitsland zien. Stadions worden opgedeeld in vier zones: spelersgebied, omgeving speelveld, tribunes en stadionterrein. Per zone geldt een maximum van honderd personen. Bij de grotere Eredivisie-wedstrijden hoeven er niet meer dan 286 mensen aanwezig te zijn.

Deltaplan: vangnet overheid maximaal 140 miljoen

Spelers mogen alleen op het veld fysiek contact hebben. Handen schudden blijft verboden en ook ontbreken er playerescorts en clubmascottes. Ploegen maken zoveel mogelijk gebruik van verschillende kleedkamers om daarmee de 1,5 meter te waarborgen. De selecties komen in verschillende spelersbussen naar het stadion. Na afloop douchen spelers individueel of thuis of in het hotel.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020