Stam: "Dat iedereen mening heeft, af en toe best storende factor"

Stam: "Dat iedereen mening heeft, af en toe best storende factor"

5 juni 2020 – Jaap Stam vraagt zich af waarom niemand hem om uitleg vroeg over zijn recente uitspraken over Feyenoord. In een interview met Trouw vertelde dat hij ook een aandeel had in het succes van Dick Advocaat. "Ik heb alleen maar aangegeven dat het instapmoment makkelijker is als je op zestig procent kunt instappen dan wanneer je op nul instapt", aldus Stam.De uitspraken zorgden voor ophef. "Dat iedereen dan daar zijn mening over heeft, is typisch Nederlands. Dat is af en toe best een storende factor in Nederland", zegt Stam tegen RTV Oost. "Iedereen denkt zijn mening te hebben. Ook de mensen die er absoluut helemaal geen verstand van hebben, willen toch een mening hebben. Ze vinden het interessant om daarover te praten, want dan kunnen ze weer wat negatiefs zeggen over iemand. Ook dat is ook Nederland. Helaas moeten we daarmee dealen."

Lees terug: Stam claimt aandeel in succes Feyenoord: "Niet een beetje, hoor"

Stam had graag uitleg gegeven. "Heel Nederland en ook de pers heeft mijn telefoonnummer. Als ze ergens last van hebben, kunnen ze me bellen en zeggen: Jaap, wat bedoel je hier nou mee? Maar dat durven ze niet. Ze gaan liever hun eigen oordeel geven, want ze vinden het leuker om in de pers weer wat te roepen. Het verkoopt weer kranten, dan kunnen mensen op social media weer hun mening geven. Het is allemaal een beetje kortzichtig en af en toe gaat het tot het kindse aan toe."

Advocaat
Ook Advocaat zelf reageerde op de uitspraken van Stam. "Ik ken Dick en ik weet hoe Dick in elkaar zit. Dick is een fantastische man en een goede trainer. Hij heeft het gewoon hartstikke goed gedaan. Dat hebben we ook al, ik weet niet hoe vaak, gezegd. Maar dat is niet interessant genoeg om over te praten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020