Gisteren gemist: deltaplan overhandigd, oppepper voor Bosz

Gisteren gemist: deltaplan overhandigd, oppepper voor Bosz

6 juni 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 5 juni.Stip op de horizon: vanaf 1 januari volle stadions weer mogelijk
De KNVB, de Eredivisie en de Eerste Divisie willen in zeven fases terug naar volle stadions. De hoop is om vanaf 1 januari weer iedereen toe te kunnen laten. In de maanden ervoor is het streven om gedeeltelijk publiek toe te laten. Dat staat volgens De Telegraaf in het deltaplan. 'Het is de stip aan de horizon', zo valt te lezen.

Deltaplan: vangnet overheid maximaal 140 miljoen
Het Nederlandse betaald voetbal lost de financiële malaise van de coronacrisis grotendeels zelf op. In het slechtste scenario (een heel seizoen zonder publiek) wordt er voor 140 miljoen euro een beroep gedaan op de overheid. Dat zegt KNVB-directeur Eric Gudde na het overhandigen van het deltaplan aan minister Martin van Rijn.

Nederlaag Mönchengladbach in Freiburg goed nieuws voor Bosz
Borussia Mönchengladbach is tegen een flinke domper opgelopen. Het elftal van Marco Rose, dat met tien man eindigde, ging vrijdagavond verrassend onderuit bij SC Freiburg (1-0) en dat kan de ploeg niet gebruiken in de nek-aan-nek race voor een Champions League-ticket. Daarentegen betekent de nederlaag goed nieuws voor Peter Bosz. Hij heeft met Bayer Leverkusen kwalificatie voor het miljardenbal nu in eigen hand.

Eredivisie krijgt te maken met streng coronaprotocol
Clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie moeten zich straks aan strenge coronaprotocollen houden. Alleen op die manier kunnen de competities in september beginnen. De maatregelen lijken veel op die van de Duitse Bundesliga.

'Chelsea onderhandelt met Leicester, Tagliafico blijft alternatief'
Chelsea moet het huidige seizoen nog hervatten, maar is al druk bezig met de volgende. Behalve de naderende komst van Timo Werner is de club ook bezig Ben Chilwell naar Stamford Bridge te halen. Als de linksback van Leicester City onhaalbaar blijkt, blijft Nicolas Tagliafico een alternatief voor Chelsea.

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020